fbpx

Κορυφαία 3 οφέλη ορού βιταμίνης C – Πως η φύση μπορεί να επιστρέψει την νεανική όψη στην επιδερμίδα!

βιταμίνη C

Τι είναι ο ορός βιταμίνης C; 

Τι είναι αυτό που κρύβετε στον ορό αυτόν, που τον κάνει τόσο σωτήριο περιποίησης της επιδερμίδας;

Λοιπόν, οι περισσότεροι από εμάς συνδέουμε αμέσως τη βιταμίνη C με λαμπερά, ζουμερά πορτοκάλια, τα οποία είναι γεμάτα ευεργετικά στοιχεία. Εάν είστε ένας από αυτούς, δεν θα κάνατε λάθος.

Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να βρεθεί σε πολλά άλλα φρούτα και λαχανικά, όπως το μπρόκολο, οι φράουλες, οι πιπεριές και τα φραγκοστάφυλα. Αυτή η βιταμίνη είναι επίσης γνωστή ως ασκορβικό οξύ και είναι υπεύθυνη για:

  1. προστασία των κυττάρων του σώματος μας, διατηρώντας τα υγιή
  2. διατήρηση μια υγιούς εικόνας του δέρματος

Υπάρχουν επίσης παράγωγα της βιταμίνης C, όπως:

  • Ασκορβυλφωσφορικό νάτριο
  • Παλμιτικός Ασκορβύλιος
  • Ασκορβικός ρετινυλεστέρας
  • Ασκορβικός τετραεξυλδεκυλεστέρας
  • Ασκορβυλοφωσφορικό μαγνήσιο

Αυτά τα παράγωγα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ορού βιταμίνης C και, ενώ μπορεί να μην είναι 100% καθαρές πηγές βιταμίνης C, όπως είναι τα παραπάνω παραδείγματα, εξακολουθούν να είναι ικανά για αρκετά ισχυρά, σχεδόν συναρπαστικά πράγματα.

3 οφέλη ορού βιταμίνης C για το πρόσωπο – Glow By Nature

Δεν είστε σίγουροι για ποια βιταμίνη C είναι καλή; Έχουμε ήδη αναφερθεί εν συντομία στα κύρια πλεονεκτήματα, αλλά αν θέλετε μια ανακεφαλαίωση «με μια ματιά», την οποία πάντα προσπαθούμε να συμπεριλαμβάνουμε στα άρθρα μας, τότε ορίστε:

Προστατεύει το δέρμα από τις καθημερινές περιβαλλοντικές βλάβες
Η υπεριώδης ακτινοβολία και η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορούν να δημιουργήσουν ελεύθερες ρίζες στο δέρμα που δεν είναι καθόλου επιθυμητές. Μπορεί  το δέρμα μας να φαίνεται θαμπό και ενδεχομένως να οδηγήσουν στο σχηματισμό γραμμών και ρυτίδων. Ωστόσο, ο ορός βιταμίνης C, ο ιππότης περιποίησης της επιδερμίδας όλων μας με λαμπερή πανοπλία, καταπολεμά αυτές τις βλάβες του δέρματος και το προστατεύει.

Βοηθά την επιδερμίδα να αντλήσει ξανά το κολλαγόνο που της χρειάζεται
Η βιταμίνη C βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου και το αποτρέπει από το να χάσει τη δομή του, η οποία συγκρατείται λόγω του κολλαγόνου. Ταυτόχρονα, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εμφάνισης των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

Βοηθά στον αποχρωματισμό των καφέ κηλίδων
Ο ορός της βιταμίνης C φέρεται να είναι γνωστός για το ότι βοηθά στην εξομάλυνση του χρωματισμένου δέρματος και στην πραγματικότητα, το εμποδίζει να συμβεί από την αρχή.

Οι οροί βιταμίνης C λειτουργούν πραγματικά;

Είναι πραγματικά δυνατό ένα προϊόν περιποίησης δέρματος να κάνει τα μαγικά του με τόσους διαφορετικούς τρόπους; Κάποιοι θαυμάζουν την ικανότητά του να βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, να μειώνει τις ρυτίδες και να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Εν τω μεταξύ, άλλοι ενθουσιάζονται για το πώς μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην πρόληψη της βλάβης του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες, την ακτινοβολία AKA, το ηλιακό φως και τον καπνό.

Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ευαίσθητο, ρυτιδωμένο, με τάση ακμής, κατεστραμμένο από τον ήλιο δέρμα.

Επιστημονική έρευνα απο αφορά ορούς βιταμίνης C για το δέρμα

Υπάρχει άφθονη έρευνα εκεί έξω σχετικά με το όφελος του ορού βιταμίνης C και για το πρόσωπο.

Περιλαμβάνουν μια μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λέστερ και του Ινστιτούτου Μοριακής Κυτταρικής Βιολογίας στην Πορτογαλία, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τον ρόλο του ορού της βιταμίνης C στην ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος και της παραγωγής κολλαγόνου και στη μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Όσο για το εάν οι οροί με βιταμίνη C θα λειτουργήσουν για εσάς, υποθέτουμε ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το μάθετε, με τη δοκιμή. Και αν δυσκολεύεστε να διαλέξετε εμείς έχουμε να σας προτείνουμε έναν και μαγικό που είναι vegan και δρα αντιγητραντικά, από την νέα σειρά Glow By Nature.  https://www.lavera.gr/?s=glow+by+nature&post_type=product

Last but not least

Πώς νιώθετε για τον ορό βιταμίνης C τώρα; Ας ελπίσουμε ότι νιώθετε ενημερωμένοι για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα οφέλη της βιταμίνης C και ανυπομονείτε να τον δοκιμάσετε;