fbpx

Είναι τελικά το After sun απαραίτητο μετά την έκθεση στον ήλιο;

Συχνά κατακλυζόμαστε από προϊόντα τα οποία πολλές φορές τείνουν να μας οδηγούν στον υπερκαταναλωτισμό. Και ακόμη συχνότερα μετά την αγορά κάποιον ερχόμαστε αντιμέτωποι για το αν έπρεπε να γίνει αυτή η αγορά ή όχι. Μήπως ήταν υπερβολή; Και εν τέλη χρειάζομαι όντως όλα αυτά τα προϊόντα που καταναλώνω;

Μπορεί εν μέρη κάποιες φορές όντως να ισχύει αυτό, δηλαδή ορισμένα ήδη να μην μας είναι απαραίτητα ή τουλάχιστον για εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τα προϊόντα που σχετίζονται με την προστασία από τον ήλιο. Τόσο για πριν την έκθεση σε αυτόν όσο και μετά.

Και ο λόγος αφορά τα After sun. Πρέπει να καταλαμβάνει μια θέση στο νεσεσέρ μας ή αρκεί μια απλή ενυδατική;

Ας δούμε κάποια δεδομένα:

Το ανθρώπινο δέρμα από την φύση του έχει την ικανότητα να επανακτά το απαραίτητο για τη λειτουργία  του, επίπεδο υγρασίας όμως αυτή η διαδικασία είναι πολύ πιθανό να κλονιστεί έπειτα από την έκθεση μας στο ήλιο. Επιπλέον, καθώς μεγαλώνουμε τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα μας μειώνονται και οι λειτουργίες του αρχίζουν να εξασθενούν με αποτέλεσμα το ίδιο να γίνεται περισσότερο ευάλωτο. Για παράδειγμα, προκαλούνται σπασίματα και φθορές πιο εύκολα, χάνεται η λάμψη του και επιπροσθέτως το μαύρισμα δεν δείχνει ομοιόμορφο.

Για την διατήρηση του μαυρίσματος σημαντικό και πρωτεύον ρόλο παίζει η καλή ενυδάτωση του δέρματος έπειτα από την έκθεση στο ήλιο. Αφού όπως μπορούμε να καταλάβουμε η υγρασία, μειώνεται αισθητά.

 

Έτσι το ρόλο αυτό έρχονται να παίξουν τα After Sun. Και γιατί After sun και όχι απλή ενυδατική;

Διότι περιέχουν ουσίες που είναι σίγουρα περισσότερο ενυδατικές σε σχέση με την συνηθισμένη ενυδατική κρέμα σώματος.

Συγκεκριμένα τα After Sun:

  1. Ενυδατώνουν
  2. Καταπραΰνουν του ερεθισμούς: Η σύνθεση  τους είναι εμπλουτισμένη με ενυδατικά στοιχεία και ουσίες που συγκρατούν την υγρασία, αλλά και με ελαφριά φυσικά έλαια, που κρατούν βοηθούν το δέρμα να παραμείνει απαλό χωρίς να εμποδίζουν την αποβολή της θερμότητας καθώς και με εκχυλίσματα βοτάνων που δροσίζουν και καταπραΰνουν τους ερεθισμούς ενώ παράλληλα διευκολύνουν την ανάπλαση των κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβες.
  3. Ανανεώνουν και διατηρούν το μαύρισμα.
  4. Μας φτιάχνουν την διάθεση: Αφού συνήθως περιέχουν αρώματα από λουλούδια, φρούτα και βότανα τα οποία ξυπνάνε τις αισθήσεις.

Έτσι και με to after sun lotion της Lavera. Το οποίο περιέχει μόνο φυσικά συστατικά. 

Με βιολογική Αλόη και βούτυρο Shea, όχι μόνο θα διατηρήσεις το μαύρισμα σου πολύ περισσότερο φέτος αλλά θα χαρίσεις στην επιδερμίδα σου την ενυδάτωση που τόσο πολύ έχει ανάγκη κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών αλλά και έπειτα από έναν δύσκολο χειμώνα.

Εμείς θα σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις το After Sun της Lavera καθώς:

Όλα τα προϊόντα LAVERA SUN SENSITIV είναι 100% πιστοποιημένα με βάση τις προδιαγραφές του διεθνούς οργανισμού πιστοποίησης φυσικών και βιολογικών καλλυντικών NaTrue. Όλα επίσης φέρουν την εγγύηση ποιότητας Lavera και είναι:

  • 100% απαλλαγμένα από συνθετικά φίλτρα, συντηρητικά, αρωματικές ουσίες, τεχνητά χρώματα και ορυκτέλαια προϊόντα.
  • Με 100% αγνά φυτικά έλαια, δραστικά φυτικά συστατικά και εκχυλίσματα.
  • Με 100% ήπιους προς το δέρμα γαλακτωματοποιητές.
  • Δερματολογικά ελεγμένα για ανεκτικότητα από το δέρμα.

Έτσι όχι μόνο θα κάνεις καλό σε εσένα διότι θα θρέψεις την επιδερμίδα σου με τα πιο αγνά, φυσικά συστατικά αλλά η κάθε σου ενέργεια θα έχει ένα θετικό αποτύπωμα στο οικοσύστημα μας! 

Βρές το After Sun εδώ αλλά και όλη την αντιηλιακή σειρά Lavera : https://www.lavera.gr/product-category/sun-sensitiv/antiliaki-prostasia/